Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z kiszonych pomidorów

Opis przygotowania

Marchewki i pietruszki obrać, białą część pora umyć. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka. Dodać ziele angielskie i liście laurowe.

Zalać wodą, posolić, przykryć i ugotować (na wolnym ogniu ok. ½ godziny). W oddzielnym garnku przygotować ryż „na gęsto”.

Do wywaru jarzynowego dorzucić kiszone pomidory. Przyprawić startym imbirem, majerankiem i słodką papryką. Gotować do miękkości.

Zupę przetrzeć przez sito (skórki zostaną na siatce). Doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Podawać z ryżem (można zrobić kulki). Na talerzu udekorować kleksem śmietany i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 418
Ewa gotuje - odc. nr 418

Tym razem Ewa sięgnie po jedne z ostatnich, jesiennych zapasów i na kiszonych...

 

Podobne przepisy

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Grzybowa z koniakiem

Spróbujcie grzybowej z koniakiem. Warto, bo alkohol podkreśla smak i aromat darów lasu!

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Wróć do listy przepisów