/ Przepisy / Zupa kalafiorowa z mascarpone

Opis przygotowania

Masło rozgrzać w garnku. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i posiekaną w talarki marchewkę. Podsmażyć. Zalać wywarem. Wrzucić różyczki kalafiora. Przykryć i gotować do miękkości.

Dodać mascarpone. Dorzucić posiekaną dymkę i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować gałązką koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Wróć do listy przepisów