W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek i podsmażać przez chwilę. Dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Chorizo pokroić w plastry, a plastry na mniejsze kawałki. Usmażyć na oleju.
Do zupy wrzucić poszarpane liście jarmużu (bez twardych części). Wymieszać. Dodać kiełbasę wraz z tłuszczem. Zaprawić przecierem pomidorowym.
Na talerzu udekorować natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...
Ogórkowa nieco inaczej...
Nasza zupa narodowa!
Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...
Mocno czosnkowy;-)