/ Przepisy / Caldo verde

Opis przygotowania

W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać posiekany czosnek i podsmażać przez chwilę. Dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Chorizo pokroić w plastry, a plastry na mniejsze kawałki. Usmażyć na oleju.

Do zupy wrzucić poszarpane liście jarmużu (bez twardych części). Wymieszać. Dodać kiełbasę wraz z tłuszczem. Zaprawić przecierem pomidorowym.

Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 445
Ewa gotuje - odc. nr 445

Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...

 

Podobne przepisy

Karmuszka

Zupa gulaszowa z Warmii i Mazur;-)

Zupa z pieczonej cebuli

Aromatyczny krem;-)

Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami

Dobry też na ciepło lub jako... koktajl!

Orientalny krem z dyni

Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...

Wróć do listy przepisów