Bazylię przepłukać pod bieżącą wodą. Liście oderwać i wrzucić do miksera. Ogórki obrać, z awokado wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do robota. Dodać czosnek. Skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Wlać mleko – do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wrzucić kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować.
Podawać z plastrami rzodkiewki. Udekorować bazylią, skropić oliwą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już ostatni, premierowy odcinek „Ewa gotuje“ przed wakacjami....
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!
Pomidory ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać pokrojoną na kawałki cebulę oraz czosn ...
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...