Drobno pokrojoną cebulkę (bez cybuchów) zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek. Po chwili dodać pokrojony szpinak (zarówno liście, jak i łodygi). Zakwasić sokiem z cytryny. Posolić. Zalać wywarem, wymieszać, przykryć i zagotować.
Gorącą zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito. Zabielić śmietanką. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z pokruszoną fetą oraz pokrojonymi cybuchami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Młody szpinak jest znakomitym składnikiem wiosennych sałatek, ale równie...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...
Sposób na kartofle...