/ Przepisy / Kapuśniak z włoskiej

Opis przygotowania

Kości przełożyć do garnka z wodą. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 2 godziny. Pod koniec dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Następnie dodać posiekaną cebulę oraz pozostałe warzywa starte na dużych oczkach. Przyprawić kminkiem i pieprzem ziołowym. Przykryć i gotować do miękkości.

Zakwasić sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić posiekany koperek i zdjąć z kuchenki. Wymieszać i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 462
Ewa gotuje - odc. nr 462

Tym razem Ewa zaprosi widzów na potrawy z kapusty. Zacznie od domowej sałatki...

 

Podobne przepisy

Kiszok

Żur na... kaszance!

Rosół z kaczki

Z kaczki odciąć nóżki, skrzydełka i, w razie konieczności, szyję...

Ramen na indyku

Rosół na orientalną nutę...

Zupa z jabłek i gruszek

Nowoczesna interpretacja jabłczanki...

Wróć do listy przepisów