/ Przepisy / Flaczki z gęsich pipek

Opis przygotowania

Żołądki wypłukać. Przełożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.

W drugim garnku ugotować rosół na udzie i warzywach (przyprawiony solą, zielem angielskim i liściem laurowym).

Podgotowane żołądki odcedzić na sicie, ponownie umieścić w garnku i wlać świeżą wodę. Przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posolić i gotować do miękkości (45-50 minut).

Ugotowane żołądki wyłowić i pokroić w słupki. Z bulionu wyjąć mięso i warzywa. Mięso oddzielić od kości, posiekać na mniejsze kawałki. Warzywa również pokroić. Wszystko wrzucić do rosołu. Przyprawić majerankiem, imbirem i papryką. Gotować przez 5-10 minut.

Masło roztopić na patelni. Dodać mąkę. Zasmażyć. Rozprowadzić gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Na talerzu posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 446
Ewa gotuje - odc. nr 446

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...

 

Podobne przepisy

Krem z porów i gruszek

Z krążkami cebuli lub boczkiem...

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Zakwas na żurek

Bez glutenu!

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Wróć do listy przepisów