/ Przepisy / Chłodnik z żółtych pomidorów

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić na ćwiarkki i usunąć pestki. Przełożyć do miksera. Paprykę upiec na ruszcie, obrać ze skórki, wyczyścić z nasion, pokroić i dorzucić do pomidorów. Połówkę melona wydrążyć, usuwając pestki. Miąższ wyjąć łyżką i przełożyć do miksera. Dodać czosnek, ocet jabłkowy i oliwę. Przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować. Schłodzić w lodówce lub podawać z kostkami lodu. Udekorować plasterkami truskawki i listkami bazylii. Skropić oliwą. Podawac z grzankami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Zupa kalafiorowa

Z kluseczkami grysikowymi;-)

Wróć do listy przepisów