Cebulę przypalić nad palnikiem gazowym (lub w piekarniku). Wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać obrane warzywa – marchewkę, pietruszki, pora, selera i kapustę oraz seler naciowy, jabłko, natkę pietruszki, brązowe pieczarki i czosnek. Dorzucić pastę miso, wlać sos sojowy. Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim, jałowcem, anyżem i cynamonem. Dodać wodorosty. Przykryć i na wolnym ogniu gotować przez co najmniej 4 godziny.
Podawać z makaronem ramen, wędzonym tofu i plastrami rzodkiewki. Posypać posiekaną zieloną cebulką i kolendrą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...
Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)
Tradycyjna potrawa z Toskanii...
Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)
Niezwykle delikatny!