/ Przepisy / Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Opis przygotowania

Z fenkułu odciąć zieleninę i odłożyć. Warzywo pokroić w półplastry.

W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażyć. Dodać fenkuł, wymieszać. Dorzucić posiekaną cebulę. Następnie dodać pokrojony czosnek. Na samym końcu dorzucić pokrojoną w półplastry cukinię. Zalać ciepłym wywarem. Dodać mleko. Przyprawić gałką muszkatołową. Przykryć i gotować do miękkości.

Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognią i dorzucić zieleninę odciętą z kopru włoskiego.

Podawać z prażonymi płatkami migdałów i upieczonymi plastrami szynki szwarcwaldzkiej lub boczku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 459
Ewa gotuje - odc. nr 459

Ewa wiele razy mówiła, że w kuchni ceni sobie sezonowość, jak też potrawy...

 

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem

Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Placki z kiszonej kapusty

Bieszczadzkie fuczki

Wróć do listy przepisów