Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kiszok

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni i zeszklić na nim posiekaną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w plastry kaszankę. Podsmażyć. Zetrzeć jabłko. Wymieszać i przełożyć do gorącego wywaru. Dorzucić namoczone i posiekane grzyby. Wlać wodę, w której się moczyły. Przyprawić majerankiem i gotować do miękkości.

Dolać zakwas na żur. Doprawić świeżo otartą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia.

Podawać z gotowanymi ziemniakami i kleksem kwaśnej śmietany. Udekorować koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Rosół warzywny

Orientalny rosół w wersji wege;-)

Zupa ziemniaczana inaczej

Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w kostkę, zalać zimną wodą, posolić i ugotować. Dolać ...

Sułkowicka "krzonówka"

W niewielkiej ilości wody ugotować mięso z łopatki, żeberka wieprzowe wędzone i wędzo ...

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Wróć do listy przepisów