Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Ciasto z fistaszkami

Placek pełen orzeszków...

Karczek z rusztu w musztardowej marynacie

Karkówka w sam raz na majówkę!

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Ciasteczka migdałowe na białkach

Makaroniki z kremem daktylowym!

Pizza bez glutenu

Na mące ryżowej i sojowej...

Galaretka z cydru

Zamiast trunku!

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Granola z bananem i jogurtem

Na śniadanie lub podwieczorek;-)

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowym

Solidna porcja białka i witamin!

Łosoś na szpinaku z ogórkiem i pomelo

Kwasy omega-3 i witaminy...

Majonezy smakowe

Domowe sosy na bazie majonezu!

Zalewajka na białej kiełbasie

Tradycyjna zupa na Wielkanoc.

Sztufada

Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)

Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkami

Wariacja na temat sernika i mazurka!

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Perliczka na miodzie

Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Intrygujące połączenie soli i słodyczy...

Carpaccio z półgęska

Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Policzki z dzika

Dziczyzna godna królewskiego stołu!

Nugat orzechowy

Lekki deser na malinowym lustrze...

Szwajcarska zupa serowa

Pożywna zupa szwajcarskich górali!

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Cordon bleu

Kotlet zwany "szwajcarem"...

Domowa czekolada z bakaliami

Każdy może mieć własną fabryczkę czekolady!

Ciasteczka świąteczne z czekoladą

Sama słodycz... Świetne na prezent!

Pasztet grzybowy

Przystawka na wieczerzę wigilijną.

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Szynka w pomarańczach

Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno - jako wędlina.

Sos tatarski po wiedeńsku

Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.

Sernik czekoladowy na herbatnikach

Dużo czekolady i kajmaku...

Ciasto ryżowe z pomarańczami

Deserowa wariacja na temat risotto...

Śledzie cytrynowe w oleju lnianym

Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...

Kurczak w pomidorach z ananasem

Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

poprzednia| 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | następna | stron: 45