Roszponkę ułożyć na dwóch płaskich talerzach, dodać przekrojone na pół winogrona i pokruszone orzechy.
Na patelni rozpuścić miód, wlać ocet jabłkowy i oliwę. Dodać igiełki rozmarynu. Figi pokroić na ćwiartki i włożyć do syropu. Dusić do miękkości.
Ser przekroić wzdłuż na dwa krążki, położyć na rozgrzanej patelni grillowej – skórką do dołu. Zapiekać, aż zacznie się topić. Umieścić na roszponce. Dookoła ułożyć figi i polać powstałym syropem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi niewielką, rodzinną winnicę Szawapier w...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z o ...
A do tego ananas! Wszystko wege...
Smak dzieciństwa i hit... szkolnych stołówek!