/ Przepisy

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Zupa kminkowa

Co można zrobić z kminku? Chociażby zupę...

Kurczak na bogato

Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!

Zupa z suszu

Tradycyjny kompot - tyle, że na talerzu!

Kapusta z grochem

Wigilijna klasyka;-)

Karp chrzanem nadziewany

Niezwykle delikatny...

Makowiec z jabłkiem, gruszką i herbatnikami

Zaskakujące ciasto pełne maku...

Sałatka Waldorf

Legenda Nowego Jorku!

Pasztet drobiowy z herbatnikami

Przysmak dla miłośników wątróbki;-)

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Krem z batatów

Zupa ze słodkich ziemniaków;-)

Filet z indyka z warzywami na parze

Wyjątkowo dietetyczny!

Herbatniki z pianką

Ptasie mleczko z ciasteczkami;-)

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Czekoladowy mus z awokado i banana

Po ciężkim dniu w pracy...

Kanapki z pastą dyniową

Drugie śniadanie dla wegan;-)

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Kaczka po krakowsku

Przysmak z Galicji!

Szneki z glancem

Wypiek z Poznania;-)

Musztarda z pigwowca

Świetny dodatek do mięs...

Figi pieczone

Szybko i smacznie...

Papryka z rozmarynem

Doskonała na start!

Wołowina z sosem grzybowym

Solidna sztuka mięsa w otoczeniu prawdziwków;-)

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Udka kurczaka z dymu

Wędzonka na biwak!

Drożdżówka z konfiturą malinową

Na wyprawę nie tylko jagodzianki...

Awanturka z wędzonym karpiem

Rybka pokłócona z twarożkiem...

Ciasto cytrynowe z cukinią

Placek z warzywem i lukrem z limoncello...

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Bulion po magnacku

Rosół w filiżance;-)

poprzednia| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | następna | stron: 43