Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...
Do mąki dodać proszek do pieczenia i cukier puder...
Siemię lniane wsypać do miksera...
Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli...
Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...
Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić...
Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...
Truskawki umyć, usunąć szypułki...
Owoce starannie wyszorować...
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...
Wodę wlać do rondelka. Dodać mleko i masło...
Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...
Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek wsypać cukier puder...
Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...
Czosnek rozgnieść w moździerzu i rozetrzeć z solą. Dodać słodką paprykę...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...
Mrożone truskawki wrzucić do miksera...
Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Mięso przełożyć do zamykanego naczynia...
Składniki zmiksować lub wycisnąć...
Ziarna słonecznika wsypać na patelnię...
W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę...
W miseczce wymieszać wszystkie warzywa...
Zamiast ziemniaków...
Jabłecznik w szkle;-)
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)
Z piekarnika!
Na płatkach!
A do tego chipsy z selera!