Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karp na zielono

Opis przygotowania

Pory umyć i pokroić w półplasterki. W rondelku rozgrzać masło. Wrzucić pory, po chwili dodać pokrojony czosnek. Dodać szpinak i posiekan± natkę pietruszki. Wymieszać.

Na patelni rozgrzać masło. Wsypać m±kę i zasmażyć. Wlać wino, wymieszać i przelać do warzyw. Wymieszać, przyprawić sol± oraz pieprzem i dusić przez chwilę. Przełożyć do naczynia do zapiekania.

Dzwonka przyprawić sol± i pieprzem. Ułożyć na sosie. Przykryć i wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 140 st. C.

Przed podaniem udekorować plastrami cytryny i natk± pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Karp wędzony

Sprawion± rybę podzielić na półdzwonka, wyci±ć filety...

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odci±ć głowy, ogony i płetwy, wyci±ć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Wędzony łoso¶ i halibut

Ryby z domowej wędzarni!

¦ledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi ¶liwkami!

Wróć do listy przepisów