
M±kę wsypać do miski. Dodać cukier trzcinowy i zimne masło. Wsypać płatki owsiane i posiekać. Wyrobić, włożyć do woreczka i wstawić do lodówki na minimum ½ godziny.
Na patelni roztopić cukier trzcinowy. Z gruszek wyci±ć gniazda nasienne, owoce pokroić w duż± kostkę i wrzucić do karmelu. Dodać masło i wymieszać. Gdy gruszki puszcz± sok, przełożyć do kokilek. Posypać drobno pokrojonymi orzechami i kruszonk± (rozdrobnić w palcach lub zetrzeć na tarce jarzynowej).
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C (grzałka górna).
Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy na zewn±trz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...
Żółtka utrzeć z cukrem. M±kę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...
Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...
Mleko i ¶mietanę poł±czyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpu¶cić (najlepiej w ...