Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na rozgrzanym maśle. Wrzucić czosnek, wymieszać i smażyć przez chwilę. Zalać wywarem. Zagotować.
Ser zetrzeć na tarce. Wrzucić do zupy. Gdy się roztopi, zmiksować i przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać z grzanką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Słodka i kwaśna, z zasmażką;-)
Warzywa obrać, zalać wodą. Dodać cebulę opieczoną na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną wodą, dodać k ...
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do gorącego wywaru...