/ Przepisy

Wieniec bezowy z kremem kawowym

Słodkie koło ratunkowe!

Liptauer

Słynna pasta kanapkowa!

Barszcz czerwony z pulpetami

Zupa po krakowsku;-)

Galaretka z mleka kwaśnego

Deser na zimno...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Szakszuka po góralsku

Idealne śniadanie przed wyjściem w góry!

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Rukola z pstrągiem

Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!

Królik w śmietanie

Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Zupa ekonomiczna

Pierwowzór "kuroniówki";-)

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)

Ciasteczka wyśmienite

Cukierniczy symbol Krakowa!

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Łosoś na ananasie

Ryba jak z tropiku!

Roladki wołowe z rusztu

Nowy pomysł na stek;-)

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Jabłecznik w szkle...

Bezy jak sadzone

Jajka na... słodko? Czemu nie!

Tarta jak mazurek

Wielkanocny kisz;-)

Smoothie trójkolorowe

Z malin, szpinaku i jogurtu!

Solianka

Tradycyjna zupa z Ukrainy;-)

Kotlety po kijowsku

Znamy je jako "dewolaje"...

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Juszka z Dąbrowy

Jarzynówka z Zagłębia;-)

Chałka z szafirom

Plecione ciasto drożdżowe z szafranem;-)

Rolada zagłębiowska

Z dużą ilością grzybów! Do tego kluski żelazne...

Wodzionka

Zupa na gwoździu...

Bomby z hawerfolków

Kule z płatków owsianych;-)

Schab sztygarski

Pieczeń dla górnika;-)

Krem z kiszonej kapusty

Kwaśnica inaczej...

Gruszki z serem kozim

Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...

Boczek w piwie

Wieprzowina w sosie na bazie złocistego trunku;-)

Żurek stryszawski

Klasyka z naszych gór!

Golonka w piwie

Góralski przysmak nieco inaczej...

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

poprzednia| 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | następna | stron: 43