Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem dyniowy z masłem orzechowym

Opis przygotowania

Z dyni usunąć pestki, pokroić na półksiężyce, odciąć skórkę a miąższ pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, wrzucić i zeszklić cebulę. Dodać dynię i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy się usmaży, dodać posiekany czosnek oraz obrany i pokrojony w plastry imbir. Przyprawić ostrą wędzoną papryką. Wlać wywar i mleczko kokosowe, przykryć i gotować do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).

Dodać masło orzechowe, zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.

Podawać z prażonym słonecznikiem. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 377
Ewa gotuje - odc. nr 377

Andrzejki! A więc dobra zabawa! Ewa odwiedzi restaurację w Zatorze, która...

 

Podobne przepisy

Flaczki jarzynowe

Z naleśnikami "z wczoraj";-)

Brokułowy krem z migdałami i bryndzą

Brokuły umyć, różyczki odciąć. Łodygi obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wrzucić d ...

Krem z porów i gruszek

Z krążkami cebuli lub boczkiem...

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Wróć do listy przepisów