Kaszę przepłukać na sicie. Przełożyć do garnka, zalać mleczkiem kokosowym, uzupełnić wodą i ugotować.
Daktyle zmiksować z masłem orzechowym (jeśli owoce są bardzo suche, to można je namoczyć).
Banany obrać i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i wrzucić do wystudzonej kaszy. Nałożyć do pucharków. Na kaszy ułożyć banany, polać daktylowo-orzechowym sosem. Udekorować łezkami z kaszy jaglanej (zrobić je używając dwóch łyżek) i plasterkami bananów. Na wierzch zetrzeć trochę czekolady. Ozdobić miętą lub amarantusem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Połowa grudnia to doskonały moment, by pomyśleć o Bożym Narodzeniu i zaplanować...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. W ...
Na płatkach owsianych!