Ziemniaki wyszorować, naciąć w równych odstępach (można wyciąć kliny). Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić na ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.
Po tym czasie w nacięcia włożyć na przemian pokrojony w plastry oscypek i plasterki szynki. Dołożyć igiełki rozmarynu. Zapiekać jeszcze przez 15 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...
Z pieczarek, suszonych grzybów i kaszy jaglanej...