Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaki zapiekane z rozmarynem, oscypkiem i szynką

Opis przygotowania

Ziemniaki wyszorować, naciąć w równych odstępach (można wyciąć kliny). Ułożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić oliwą, oprószyć solą. Wstawić na ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C.

Po tym czasie w nacięcia włożyć na przemian pokrojony w plastry oscypek i plasterki szynki. Dołożyć igiełki rozmarynu. Zapiekać jeszcze przez 15 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 383
Ewa gotuje - odc. nr 383

Na przednówku Ewa postanowiła ugotować potrawy, wykorzystując składniki,...

 

Podobne przepisy

Szaszłyki indycze z rusztu

Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Dorsz pod pesto

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć z obu stron solą i świeżo zmielonym piep ...

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Wróć do listy przepisów