/ Przepisy

Zapiekanka po irlandzku

Pokrojoną cebulę zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Dorsz na sosie malinowym

Rybę przyprawić solą i pieprzem. Pokroić na kawałki...

Sernik warzony z budyniem

Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Pierś kacza w sosie śliwkowym

Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Curry z indyka

Mięso pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju kokosowym...

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Gruszki w cieście czekoladowym

Mąkę przesiać z kakao. Dodać cukier...

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Szarlotka z budyniem

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Puree z ziemniaków i brokułów

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i podgotować w osolonym wrzątku...

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Polędwiczka z kwiatami begonii

Mięso oczyścić z błon i obkroić. Wszystkie przyprawy rozgnieść w moździerzu...

Fantazja śliwkowo-jabłkowa

Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Sos cytrynowy

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...

Łosoś w cieście francuskim

Z łososia odciąć skórę. Rybę podzielić na mniejsze kawałki...

Serca w galaretce

Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...

Chiński rosół z jajem

Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru...

Kurczak Gong Bao

Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Ciasteczka z wróżbą

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Muffinki z boczkiem i na słodko

Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na suchej patelni...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Kurczak z kurkami w ziemniaczanych koszyczkach

Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Makaron z indykiem, kurkami i pesto

Mięso pokroić w kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika. Przyprawić...

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Ciasteczka lizaki

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder...

Ogórkowa na małosolnych

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zeszklić w garnku na maśle...

poprzednia| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | następna | stron: 43