Cebulę posiekać, przełożyć do garnka z rozgrzanym olejem i podsmażyć. Gdy się zeszkli, dodać masło i zalać winem. Przykryć i dusić do miękkości (pod pokrywą szybkowarową wystarczy 15 minut).
Boczek pokroić w paski. Wysmażyć na suchej patelni. Tłuszcz przelać do miseczki.
Sos zmiksować, w razie potrzeby odparować. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Przelać zimną wodą i przełożyć na patelnię z boczkiem. Nałożyć sos, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać. Posypać natką pietruszki i nałożyć na talerze. Udekorować płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gdy na zewnątrz robi się chłodno, warto o siebie zadbać. Można to zrobić...
Rybę wypatroszyć, pozostawiając głowę - usunąć jednak oczy i skrzela. Dokładnie umyć ...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...
Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!