/ Przepisy / Grzyby w cieście naleśnikowym

Opis przygotowania

Grzyby namoczyć i ugotować z włoszczyzną. Wyłowić i osuszyć.

Jajka wybić do miski, posolić. Stopniowo wsypać mąkę i zmiksować.

W tak przygotowanym cieście obtoczyć grzyby i usmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 380
Ewa gotuje - odc. nr 380

Za kilka dni Wigilia i Boże Narodzenie. Zgodnie z ludowymi wierzeniami...

 

Podobne przepisy

Bakłażan z rusztu

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...

Tarta ze szpinakiem

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...

Pieczarki marynowane

Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...

Chleb pełnoziarnisty

Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...

Wróć do listy przepisów