Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisn±ć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...
Cukier puder poł±czyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić ...
Pier¶ z kurczaka posypać przypraw± curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...
Biszkopt z galaretk± i bananem;-)
Makaron z boczkiem i jajem!
Kaczuszka w jabłuszkach;-)
Nie zawsze musz± być rodzynki...
Cudnie wygl±daj±, znakomicie smakuj±!
Bardzo delikatny i... orzechowy!
Domowe pieczywo;-)
Sznycelki z kartofla;-)
Pomidory naci±ć na czubku, sparzyć wrz±tkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na czę¶ci ułożyć rozmrożone połów ...
Na stolnicę wysypać m±kę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawarto¶ć ...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełk±, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Warzywa obrać, zalać wod±. Dodać cebulę opieczon± na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić sol± i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
M±kę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
¦ledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić ...
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobin± soli i kw ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i poł±czyć ze ¶mie ...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostok±ta, posmarować roztrzepanym j ...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musuj±cy ...
Z lodowatego wina, m±ki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Filety z dorsza rozmrozić, pokroić na zgrabne kawałki, posypać sol± ze wszystkich str ...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesian± m± ...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimn± wod± i gotować do miękko¶ci, bacz±c, by się n ...
Z jajek, kefiru, m±ki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej ¶mietany. Poł± ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naci±ć ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, poł±czyć z cukrem, cukrem waniliowym i sol±. ...
Polędwicę wołow± pokroić na plastry o grubo¶ci 2-3 cm, posmarować oliw±, obtoczyć w g ...