Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać mąkę, garść siemienia lnianego i garść łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułką tartą. Na cieście rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodając proszek do pieczenia i kakao...
Sos sojowy połączyć z sokiem z limonki i sokiem jabłkowym, posłodzić. Dodać chili (pa ...
Do miski wsypać płatki owsiane, dodać ziarno słonecznika, posiekane orzechy włoskie oraz sezam...