Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chleb owsiany

Opis przygotowania

Ciepł± wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać m±kę, gar¶ć siemienia lnianego i gar¶ć łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułk± tart±. Na cie¶cie rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Domowy majonez

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...

Ciasto z mrożonymi borówkami

Na oleju rzepakowym...

Majonez cytrusowy

Majonez wymieszać z musztard± i tabasco. Dodać skórki z cytrusów. Ponownie wymieszać. ...

Dip z mango

1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...

Wróć do listy przepisów