Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chleb owsiany

Opis przygotowania

Ciepł± wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać m±kę, gar¶ć siemienia lnianego i gar¶ć łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułk± tart±. Na cie¶cie rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Pave

Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)

Syrop z miodu i czosnku

Domowy sposób na odporno¶ć!

Krem czekoladowy z bit± ¶mietan±

Z dodatkiem... oliwy;-)

Grysik na mleku

Z sokiem malinowym!

Wróć do listy przepisów