
Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Panom na pewno się spodoba!
Z fetą, mozzarellą i niebieską pleśnią...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...