Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Na ruszcie opiec kawałki różnokolorowej papryki...
Buraczki na ostro!
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...