Arbuza pokroić w dużą kostkę i małym nożykiem usunąć wszystkie pestki. Wrzucić do dużej miski. Ser feta odsączyć na sicie, pokroić w troszkę mniejszą kostkę, niż arbuza, i dorzucić do miski. Miętę i bazylię poszarpać na mniejsze kawałki, dodać do sałatki.
Do szklanki wycisnąć sok z cytryny i dodać miód (najlepszy będzie lipowy lub wielokwiatowy). Mieszać do momentu, aż rozpuści się w soku. Sosem polać sałatkę i delikatnie wymieszać - najlepiej drewnianą łyżką. Na talerzu można udekorować świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Buraki umyć, lecz nie obierać. Upiec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C (małe pieką ...
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...
Z jabłkiem;-)