Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż zrobi się karmel. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na patelni. Zrumienić, pod koniec dodać żurawinę. Przełożyć na talerz. Resztę rumu wlać do chochli, umieścić nad płomieniem. Gdy się zapali, polać banany. Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Masło rozpuścić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Serek i owoce...