W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce rozetrzeć mikserem ciepłe masło - ucierać do momentu, aż będzie puszyste. Powoli dodawać cukier i miksować, aż do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Do masy wbijać po jednym jajku (w temperaturze pokojowej) i miksować na średnich obrotach. Stopniowo dodać wcześniej przygotowaną mąkę. Dolać mleko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Następnie przełożyć masę do rękawa cukierniczego. Wyciskać do foremek, do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.
Ciepłe masło zmiksować na jednolitą masę, dodając stopniowo cukier puder. Dolać alkohol i ekstrakt waniliowy. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę i dodać do masy maślanej. Na końcu dolać barwnik i wymieszać - tak, aby krem był w jednolitym kolorze.
Poczekać, aż spody będą zupełnie zimne i dopiero wówczas zająć się dekoracją. Cupcakes można ozdobić na różne sposoby, używając profesjonalnego rękawa cukierniczego i różnych końcówek. Dla lepszego efektu można też wykorzystać gotowe, wielobarwne dekoracje do ciast.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...
Z polewą czekoladową...
Udekorowana borówkami!
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...