Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Zrobić tzw. such± marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać gar¶ć ...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...
Selera i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebule też pokroić w kostkę, ale bardzo d ...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Ser zmielić. Jabłka umyć, obrać, usun±ć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Skropić ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrz±tku, przecisn±ć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
Z sałaty wybić gł±b. Li¶cie podrzeć. Paprykę wyczy¶cić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrz±tku, przyprawić szczypt± cukru (to dla za ...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać m±kę, wrzuci ...
Do przesianej m±ki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżk± for ...
Składniki posiekać nożem. Zagnie¶ć ciasto, zawin±ć w folię i włożyć do lodówki na co ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Li¶cie sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczon± i ...
Białka oddzielić od żółtek, z białek ubić sztywn± pianę. Dodać cukier i cukier wanili ...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (¶rednica 26 cm). ...
Można bezkarnie je¶ć rękoma;-)
Masło zbr±zowić na patelni. W ma¶le przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Z sałaty usun±ć gł±b. Li¶cie podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Kapustę kiszon± odcisn±ć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Paczkę płatków owsianych przesypać do kamionkowego naczynia, dodać kopiat± łyżkę m±ki ...
Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letni±, wcze¶niej przegotowan± wod±, dodać k ...
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez cał± noc). Kapustę kiszon± odcedzić. Przesi ...
Grzyby zalać wrz±tkiem i odstawić na noc. Namoczone grzyby wyłowić i włożyć do kaszy. ...
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wod±, postawić na ogniu, aż się r ...
M±kę zaparzyć gor±c± wod±. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebul±, odstawić ...
Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Z każdej ćwiartki wyci±ć małego ziemniaczka. Ug ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodaj±c proszek do pieczenia i kakao...
Sałatę umyć i poszarpać do miski...
Po prostu w±tróbka - tym razem gęsia...
Pieczywo na domówkę!