Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tarką o grubych, tzw. warzywnych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki - natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C (bez termoobiegu, grzałka górna i dolna).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...
Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...