Drożdże posłodzić i odstawić. M±kę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Gę¶ rozmrozić. Ze ¶rodka wyj±ć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Przesian± m±kę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w cało¶ci, większe przekroić na ...
Żółtka utrzeć z majonezem i musztard±. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...
M±kę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...
Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać m±kę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować n ...
Masło rozpu¶cić w garnku (w żadnym wypadku nie powinno się zagotować). Wsypać cukier, ...
Składniki wrzucić do miksera, rozdrobnić, zalać sokiem z cytryny i oliw±, po czym zmi ...
Pracę zacz±ć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Przygotować owoce. Kiwi, jabłko, gruszkę i brzoskwinie pokroić w kostkę, banany w pół ...
Na patelni rozgrzać masło z oliw±, dodać ocet, miód, pokrojone w kostkę gruszki i pos ...
Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...
Wi¶nie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucieraj±c wbić po ...
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć sol± i pieprzem. Masło ...
Herbatniki pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masę herbatnikow± nałożyć do ...
Galaretki rozpu¶cić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygn±, pokroić w kostkę i nałoż ...
Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać m±kę, dolać ml ...
M±kę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnie¶ć. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Grzyby oczy¶cić, pokroić na kawałki. Najlepsze będ± prawdziwki, ale mog± też być inne ...
Kaszę dokładnie opłukać na sicie i ods±czyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...
Na stolnicę przesiać m±kę z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier i zimne masło. Wysie ...
Marchewkę utrzeć na drobnej tarce, dodać sok z cytryny i winne jabłko - też starte na ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesian± m±kę kukurydzian± z proszkiem ...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć foli± aluminiow±, ponakłuwać. Surow± rybę oprósz ...
Sałaty poszarpać do miski. Z soku z limonki, soli, miodu, wasabi i oleju przygotować ...
Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wy ...
Z nektarynek usun±ć pestki, owoce pokroić na 6 cz±stek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliw±, przyp ...
Białka oddzielić od żółtek. Czekoladę rozpu¶cić w gor±cej k±pieli wodnej. Wystudzić. ...
Bulion doprowadzić do wrzenia i wrzucić soczewicę. Gotować 35-40 minut. Na patelni ro ...
Cukier zalać w garnku winem i postawić na ogniu. Dodać przyprawy. Powoli odparować po ...
Dla wegan!
Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...
Drożdże rozpu¶cić w mleku, dodać szczyptę cukru i m±kę - tyle, by rozczyn miał konsys ...
Sprawione ryby natrzeć wewn±trz odrobin± soli. Do ¶rodka włożyć czosnek, koperek i po ...