Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...
Czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Mąkę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i śmietaną, dodać jajka i sól, zar ...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Razy dwa!
Błyskawiczna!
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpuści, dodać miód. Zdjąć z ognia, dać przyp ...
Warzywa umyć. Selera pokroić w kostkę, marchewki w półplasterki, cebulę, imbir i sele ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...
Masło utrzeć, dodać słodzik, jajko, skórkę pomarańczową oraz kakao. Mąkę wymieszać z ...
Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową (tak, by potrawę można było przykryć i sz ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i solą. Zmniejszyć płomień do minimum, dodać mąkę i e ...
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
W mikserze utrzeć masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - na puszystą, białą masę ...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach - bacząc, by się nie rozgotowały! Wody nie solić, bo ...
(ilość składników zależy od wielkości kociołka, poniższe gramatury wystarczają do zap ...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...
Masło utrzeć z cukrem pudrem, po jednym dodać żółtka i stopniowo jajka (by masa się n ...
Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Pomidory sparzyć w gorącej wodzie i obrać ze skórki ...
Mleko i śmietanę połączyć, zagotować na małym ogniu. Czekoladę rozpuścić (najlepiej w ...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...
Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Na włoszczyźnie jak do rosołu (pietruszka, marchewka, kawałek selera i pora) ugotować ...
Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...