Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełk±, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
Warzywa obrać, zalać wod±. Dodać cebulę opieczon± na ruszcie lub patelni (bez tłuszcz ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać m±kę przesian± z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić sol± i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej i aromat. Wmieszać buraki i marchew, następnie orz ...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
M±kę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
¦ledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić ...
Ziemniaki upiec w żarze w kominku (20-25 minut). Podawać z masłem, odrobin± soli i kw ...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i poł±czyć ze ¶mie ...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostok±ta, posmarować roztrzepanym j ...
Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musuj±cy ...
Z lodowatego wina, m±ki i jajka zrobić w misce jednolite ciasto - dużo rzadsze niż na ...
Filety z dorsza rozmrozić, pokroić na zgrabne kawałki, posypać sol± ze wszystkich str ...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Na dno gęsiarki wlać olej (może być rzepakowy), ułożyć plastry słoniny, na niej 3-4 s ...
Do białek dodać szczyptę soli, ubić pianę, pod koniec ubijania utrwalić cukrem. Dodać ...
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesian± m± ...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimn± wod± i gotować do miękko¶ci, bacz±c, by się n ...
Z jajek, kefiru, m±ki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej ¶mietany. Poł± ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...
Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naci±ć ...
M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, poł±czyć z cukrem, cukrem waniliowym i sol±. ...
Polędwicę wołow± pokroić na plastry o grubo¶ci 2-3 cm, posmarować oliw±, obtoczyć w g ...
Czosnek przecisn±ć przez praskę i rozetrzeć z sol±. Dodać musztardę, ocet, sok z cytr ...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, poł±czyć z żółtkami, miodem, ubit ...
M±kę wysiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z cukrem i ¶mietan±, dodać jajka i sól, zar ...
Brokuł i kalafiora podzielić na cz±stki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Suszone owoce zalać wod± (ok. 5 l). Przyprawić goĽdzikami i cynamonem. Zagotować. Pos ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesian± m±kę, wymieszan± uprzednio z kakao ...
Razy dwa!
Błyskawiczna!
Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze ¶wieżo zmielonym piepr ...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Ser przepu¶cić dwa razy przez maszynkę. Dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. ...
Rybę zamarynować: filety pokroić na duż± kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połow± ...