Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...
Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...
Główkę czosnku obrać i pokroić na plasterki. Wrzucić do moździerza. Dodać liście laur ...
Do przyrządzenia kapusty potrzebny jest grill z pokrywą. Kapustę wkładamy na rozgrzan ...