Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny również umyć, sparzyć wrzątkiem ...
Z rusztu na ostro!