Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...
Polędwiczki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i pieprzem. Majeranek ...
Z nutką orientu;-)
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopr ...