Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na mniej więcej godzinę. Zabejcowane kawałki kurczaka finezyjnie nabić na drewniane patyczki (uwaga: patyczki trzeba wcześniej namoczyć w wodzie, w przeciwnym razie mogą spalić się podczas pieczenia). Upiec na grillu. Podawać z sosem remouladen i warzywami z rusztu, np. pomidorem - warzywo wystarczy przekroić na pół, oprószyć przyprawami i opiec na grillu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Im cieplej za oknem, tym chętniej jemy na świeżym powietrzu – długi...
Mięso pokroić na zgrabne paseczki. Przyprawić solą i pieprzem. Podzielić na dwie poło ...
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...
Z komosą ryżową i surówką z marchewki;-)
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...