Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajka i mąkę. Wymieszać.
Aluminiowe foremki lub ceramiczne kokilki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać masę czekoladową (do 2/3 wysokości) i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
Po tym czasie piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podawać z malinami oraz lodami waniliowymi lub miętowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Risotto z gruszkami i gorgonzolą, torciki czekoladowe” Po...
Ciasto drożdżowe z rodzynkami;-)
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...
Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...
W stylu Pavlovej;-)