Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajka i mąkę. Wymieszać.
Aluminiowe foremki lub ceramiczne kokilki wysmarować masłem i oprószyć mąką. Wlać masę czekoladową (do 2/3 wysokości) i włożyć do zamrażarki na 2 godziny.
Po tym czasie piec przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Podawać z malinami oraz lodami waniliowymi lub miętowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Risotto z gruszkami i gorgonzolą, torciki czekoladowe” Po...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Z nutką egzotyki!
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...
Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...