/ Przepisy / Bananowy gulasz

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżce oliwy. Zalać bulionem, przykryć i dusić przez kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oliwy - na złoty kolor. Dodać do mięsa.

Na patelni zagotować 3 szklanki wody. Włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, cały czas mieszając. Dodać 1 łyżeczkę curry, szczyptę papryki ostrej i słodkiej oraz koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze przez chwilę, po czym przełożyć do mięsa. Wszystko dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut. Oprószyć zieleniną. Podawać z ryżem. Na oliwie bądź maśle zeszklić ryż. Następnie zalać wodą, dodać sól oraz kurkumę. Gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wodę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 103
Ewa gotuje - odc. nr 103

Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Kurczak w czerwonej paście curry

Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać posiekany czosnek. Przesmażyć. Zalać połową ...

Schab w warzywach

W lekko azjatyckim stylu...

Makaron penne duszony w sosie

Szynkę pokroić na małe kawałki i wrzucić na patelnię (włoski przysmak można zastąpić ...

Wróć do listy przepisów