Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżce oliwy. Zalać bulionem, przykryć i dusić przez kilka minut. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na łyżce oliwy - na złoty kolor. Dodać do mięsa.
Na patelni zagotować 3 szklanki wody. Włożyć pokrojone w kostkę banany. Dusić na małym ogniu, cały czas mieszając. Dodać 1 łyżeczkę curry, szczyptę papryki ostrej i słodkiej oraz koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze przez chwilę, po czym przełożyć do mięsa. Wszystko dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut. Oprószyć zieleniną. Podawać z ryżem. Na oliwie bądź maśle zeszklić ryż. Następnie zalać wodą, dodać sól oraz kurkumę. Gotować do miękkości. W razie potrzeby dolać wodę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...
Na dno pojemnika wsypać sól gruboziarnistą. Mięso umyć i osuszyć, następnie położyć na soli skórą do dołu...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)
Z pieczarkami i szpinakiem;-)