Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
Na patelni roztopić masło, dolać sos sojowy i miód. Włożyć kurze udka (wcześniej umyt ...
Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskow ...
Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić sol ...
Marchewki, pietruszkę i seler pokroić w zapałkę, cebulę w cienkie półplasterki. Na ro ...
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Masło rozpuścić, dodać pozostałe składniki. Masę wyłożyć na blachę, przycisnąć (np. o ...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Z podanych składników zrobić marynatę. Mięso pokroić w paski, włożyć do marynaty na m ...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Wrzątek posolić, wlać łyżkę oliwy. Wrzucić spaghetti i ugotować al dente - czas spraw ...
Masło, cukier, cukier waniliowy i sól utrzeć na puszystą masę. Stopniowo dodać po jed ...
Świeżo tarty, na occie jabłkowym!
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodać cukier, wymieszany upr ...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztop ...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...
Na suchą patelnię wsypać pestki dyni i uprażyć na złoty kolor (tak samo można uprażyć ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Kto jadł w dzieciństwie? Ręka w górę!
Jabłka umyć i osuszyć. Razem ze skórką zetrzeć na tarce o dość dużych oczkach, lekko ...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...
Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...
W małej miseczce połączyć ze sobą roztopione masło, sok z cytryny i świeżo zmielony p ...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...
Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...
Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...
Drożdże posłodzić i odstawić. Mąkę wysiekać z masłem, dodać jajka, drożdże z cukrem ( ...
Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...