Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Piwoszki

Opis przygotowania

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyciąć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.

Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 112
Ewa gotuje - odc. nr 112

”Pierogi z kaszą gryczaną i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...

 

Podobne przepisy

Sernik lwowski

Najlepiej smakuje z herbatą i konfiturą truskawkową;-)

Babeczki migdałowe z jagodami

Masło przełożyć do rondelka, roztopić...

Sernik na krakersach z bananami i masłem orzechowym

Intrygujące połączenie soli i słodyczy...

Biszkopciki z białek

Z kremem paryskim!

Wróć do listy przepisów