Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sznycel w bułce

Opis przygotowania

Bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut. W misce wymieszać mięso, jajko, posiekaną cebulę, sól, pieprz i dokładnie odciśniętą bułkę.

Uformować kotlety – nie za duże, najlepiej wielkości pięści. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.

Podawać w posmarowanej musztardą kajzerce – z ogórkiem kiszonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 372
Ewa gotuje - odc. nr 372

W życiu Ewa ma dwie wielkie pasje – góry i gotowanie. Doskonale wiedzą...

 

Podobne przepisy

Klops z indyka

Znakomity na zimno, jak i na ciepło;-)

Łosoś teriyaki

Rybę dokładnie umyć. Ułożyć w zamykanym pojemniku...

Pizza Margherita

Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Wróć do listy przepisów