/ Przepisy / Schab i pieczarki z rusztu

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry (można lekko rozbić, lecz nie jest to konieczne). Przyprawić solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia. Pokryć musztardą wymieszaną z olejem, octem jabłkowym, papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

Zamarynowaną karkówkę upiec na ruszcie. Podawać z ogórkami małosolnymi i grillowanymi pieczarkami.

Z grzybów usunąć ogonki, kapelusze umyć i osuszyć. Do każdego nałożyć nieco przeciśniętego przez praskę czosnku, uzupełnić masłem ziołowym. Upiec na ruszcie. Przed podaniem można dodatkowo posolić.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 393
Ewa gotuje - odc. nr 393

Tym razem Ewa pokaże jak przyrządzić zupę szczawiową z dużą ilością jarzyn....

 

Podobne przepisy

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Eskalopki cielęce

Cielęcina w cieście;-)

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Wróć do listy przepisów