Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Udka kurczaka w curry

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika. Składniki marynaty wymieszać i pokryć nią kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

Po tym czasie upiec na ruszcie lub elektrycznym grillu albo na żebrowanej patelni.

Podawać z kaszą jaglaną z pesto.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 389
Ewa gotuje - odc. nr 389

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...

 

Podobne przepisy

Kurczak po chińsku

Z warzywami i makaronem ryżowym! Ale pałeczki nie są obowiązkowe...

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Kotlety de volaille

W wersji klasycznej, z masłem i koperkiem...

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Wróć do listy przepisów