Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.
Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.
Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
W lekko azjatyckim stylu...
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...