/ Przepisy / Szparagi z rusztu

Opis przygotowania

Szparagi umyć pod bieżącą wodą. Odłamać twarde końcówki (można na nich ugotować zupę). Przyprawić solą i pieprzem. Posmarować oliwą i upiec na grillu (najlepiej na płycie), obracając od czasu do czasu. Ruszt przed grillowaniem warto natłuścić. W ten sam sposób można zapiec szparagi w piekarniku.

Podawać z wiórkami zimnego masła, jajkiem sadzonym i grillowaną cytryną (wystarczy przeciąć na pół i upiec na ruszcie).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 392
Ewa gotuje - odc. nr 392

Gdy robi się coraz ciepłej, chętnie sięgamy po receptury na zupy podawane...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Krem z kiszonych pomidorów

Zaskakująca pomidorówka w wersji wege!

Wróć do listy przepisów