Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Cebula prażona

Warto zrobić ją w domu!

Wiener Schnitzel

Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)

Wieprzowina a'la Wellington

Wyjątkowo soczysta!

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Kaczka świąteczna

Z buraczkami i chrzanem...

Papryka z kaszą jaglaną

Solidnie nadziana!

Kurczak faszerowany wątróbką

Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...

Ziemniaki z mleka

Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Polędwiczki w sosie porowym

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...

Kasza gryczana

W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć...

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Placuszki z indyka

Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Dorsz na parze

W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Ośmiornica grillowana z sałatką ziemniaczaną

Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!

Kotleciki wieprzowo-wołowe

Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...

Pstrąg na sałacie

Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...

Wołowina w piwie karmelowym

Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...

Gęś domowa

Na jubileusz - gęsina!

Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...

Żeberka na ostro

Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...

Pieczeń z warzywami

Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Szaszłyki z barana

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...

Kaszanka w jabłku grillowana

Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...

Wątróbka z rusztu

Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...

Spaghetti razowe

Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Pijane polędwiczki

W bourbonie;-)

Kotlet Pożarskiego

Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...

poprzednia| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | następna