Warto zrobić ją w domu!
Kulinarny symbol austriackiej stolicy;-)
Wyjątkowo soczysta!
Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...
Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)
Z razowym makaronem!
Z buraczkami i chrzanem...
Solidnie nadziana!
Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać...
Stare ziemniaki obrać dość grubo i ugotować w osolonej wodzie z mlekiem...
Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem...
W garnku rozpuścić masło, wsypać kaszę, przesmażyć...
Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...
Pierś pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski...
Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...
Owoc morza i kartofle... Połączenie znakomite!
Mięso drobno posiekać lub przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, musztardę, sparzoną ...
Sałatę porwać na talerz (oprócz rzymskiej). Dodać przekrojone na pół pomidorki koktaj ...
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Dodać wołowinę, pokrojoną w gru ...
Na jubileusz - gęsina!
Znakomite;-)
Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić ...
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. W zamykanym naczyniu połączyć składniki marynaty ...
Cebulę pokroić w kostkę, marchewki zetrzeć na tarce jarzynowej. Podsmażyć na ...
Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...
Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...
Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojo ...
Kaszankę rozgnieść widelcem, przyprawić solą i pieprzem, dodać przeciśnięty przez pra ...
Cebulę pokroić w półplasterki, przełożyć do miski, doprawić solą i octem winnym. Odst ...
Robią wrażenie!
Z serem mascarpone i filetem z indyka;-)
Wołowina!
W bourbonie;-)
Ze strażą nie ma nic wspólnego, przepis wywodzi się bowiem z kuchni rosyjskiej...