Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Sola na parze z salsą pomidorową

Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...

Risotto z kurczakiem w curry

Na patelni stopić masło. Gdy się spieni, dodać posiekaną cebulę, podsmażyć (aż się ze ...

Szaszłyki z tofu

Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopr ...

Indyk w migdałach

Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...

Wątróbka drobiowa z jabłkiem

Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...

Hamburgery

Mięso zmielić, włożyć do miski. Dodać drobno pokrojone szczypiorek, estragon i natkę ...

Tilapia na pierzynce z porów

Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...

Zrazy wołowe w pomidorach

Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...

Ryba w jogurcie

Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...

Pizza Margherita

Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej mąk ...

Łosoś w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...

Pstrąg na sposób morski

Zacząć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Gulasz z nutką Orientu

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Oprószyć mąką i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Pierś indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. suchą marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać garść ...

Ryba w niebieskim sosie

Na maśle podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Cielęcina w kurkach

Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...

Pesto z makaronem

Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...

Bigos

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Wigilijny karp

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...

Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...

poprzednia| 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13