Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy

Pizza Margherita

Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...

Łoso¶ w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Pierogi z owocami

Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pierogi ze szpinakiem

Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...

Pieczeń na Wielkanoc

Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)

Glazurowane skrzydełka z rusztu

Z cytryny wycisn±ć sok, rozpu¶cić w nim miód (do glazurowania najlepsze s± miody jasn ...

Pstr±g na sposób morski

Zacz±ć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...

Gulasz z nutk± Orientu

Mięso pokroić w ¶redniej wielko¶ci kostkę. Oprószyć m±k± i wrzucić do oleju rozgrzane ...

Pier¶ indycza w ziołach prowansalskich

Zrobić tzw. such± marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać gar¶ć ...

Ryba w niebieskim sosie

Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...

Cielęcina w kurkach

Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać m±kę, wrzuci ...

Pesto z makaronem

Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...

Bigos

Kapustę kiszon± odcisn±ć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...

Wigilijny karp

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebul±, odstawić ...

W±tróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Po prostu w±tróbka - tym razem gęsia...

poprzednia| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14