Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Na stolnicy usypać kopczyk z m±ki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Receptura z "Wilczej Jamy" w Bieszczadach;-)
Z cytryny wycisn±ć sok, rozpu¶cić w nim miód (do glazurowania najlepsze s± miody jasn ...
Zacz±ć od przygotowania solnej kołderki. Białka oddzielić od żółtek i lekko rozbić w ...
Mięso pokroić w ¶redniej wielko¶ci kostkę. Oprószyć m±k± i wrzucić do oleju rozgrzane ...
Zrobić tzw. such± marynatę: na patelni bez tłuszczu rozgrzać łyżkę soli, dodać gar¶ć ...
Na ma¶le podsmażyć cebulę. Gdy lekko się zezłoci, dodać pokruszony ser. Mieszać, aż s ...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać m±kę, wrzuci ...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...
Kapustę kiszon± odcisn±ć (sok zachować, może się przydać do dokwaszenia bigosu), posi ...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebul±, odstawić ...
Po prostu w±tróbka - tym razem gęsia...