Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sztuka mięsa inaczej

Opis przygotowania

Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.

Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 87
Ewa gotuje - odc. nr 87

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....

 

Podobne przepisy

Gołąbki z karpiem

Podane na sosie grzybowym;-)

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Szparagi z jajkiem

Szybki sposób na wiosenny obiad;-)

Fondue

Wspólny posiłek po szwajcarsku;-)

Wróć do listy przepisów