Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biała ryba pod chrzanem

Opis przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).

Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 95
Ewa gotuje - odc. nr 95

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...

 

Podobne przepisy

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Dorsz z grilla

Ryby podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do zamykanego pojemnika, przyprawić sol ...

Schab wędzony na herbacie

Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć nią mięso ...

Tarta ziemniaczana

Z boczkiem i cheddarem;-)

Wróć do listy przepisów